Składniki :
- szklanka bulguru
- szklanka czerwonej soczewicy
- szklanka kuskusu
- pół szklanki pęczaku
- 2 łyżki pestek dyni
- łyżka posiekanych drobno suszonych pomidorów (suchych lub z zalewy)
- 1 duża pierś z kurczaka
- 1 mała cukinia
- 3 małe pomidory
- sól,pieprz,pieprz cytrynowy,przyprawa włoska,zioła włoskie
- 3 łyżki oliwy
- łyżka masła
Wykonanie :
Bulgur,soczewicę,pęczak,pestki dyni,suszone pomidory ugotować razem w osolonej wodzie. Kuskus zalać wrzątkiem z odrobiną soli i odstawić na czas podany na opakowaniu. Całość razem wymieszać z masłem. Pierś pokroić w cienkie paski, przyprawić wszystkimi przyprawami i wymieszać w oliwie. Odstawić na 30 minut. Cukinię i pomidory pokroić na cienkie plasterki. W naczyniu do zapiekania na spód wyłożyć połowę mieszanki z masłem,ułożyć zamarynowane piersi,ponownie zakryć resztą mieszanki a na wierzchu ułożyć na przemian pomidory i cukinię. Lekko posolić i posypać przyprawą włoską i ziołami. Zapiekać pod przykryciem przez 1h w 170*C.![](https://penelope.nstrefa.pl/wp-content/uploads/2018/08/37161520_319759691929323_343644709924634624_n.jpg)
![](https://penelope.nstrefa.pl/wp-content/uploads/2018/08/39386910_307652749969803_2200102735452307456_n.jpg)
![](https://penelope.nstrefa.pl/wp-content/uploads/2018/08/39270461_777004519357532_2557459265908375552_n-1.jpg)