Składniki :
- 10 średnich ziemniaków pokrojonych w grubą kostkę i obgotowanych 10 minut w osolonej wodzie
- 1 opakowanie średniej wielkości krewetek
- 1 opakowanie krewetek koktajlowych
- sól, pieprz, curry
- puszka mleczka kokosowego
- natka pietruszki
- 0,3 kg małych pieczarek pokrojonych na połówki i obsmażonych na rumiano na maśle
- 1 cebula
- sok z 1 cytryny
- tarty parmezan [około pół szklanki]
- 3 ząbki czosnku
- łyżka masła
Wykonanie :
Na maśle wysmażyć posiekaną cebulę z czosnkiem na złoto, dodać wszystkie krewetki, przyprawić i dodać sok z cytryny. Ziemniaki odcedzić, wymieszać dokładnie z mlekiem kokosowym i usmażonymi krewetkami [z całą zawartością patelni] a następnie dodać wysmażone pieczarki, całość wymieszać, doprawić do smaku i wstawić do pieczenia na 40 minut w 180*C grzanie góra dół. Po upływie czasu sprawdzić, czy ziemniaki są miękkie, jeśli nie, wstawić na kolejne 10 minut. Pod koniec pieczenia gdy zapiekanka będzie już gotowa posypać wierzch serem i zapiec na rumiano.