Składniki :

  • 10 średnich ziemniaków pokrojonych w grubą kostkę i obgotowanych 10 minut w osolonej wodzie
  • 1 opakowanie średniej wielkości krewetek
  • 1 opakowanie krewetek koktajlowych
  • sól, pieprz, curry
  • puszka mleczka kokosowego
  • natka pietruszki
  • 0,3 kg małych pieczarek pokrojonych na połówki i obsmażonych na rumiano na maśle
  • 1 cebula
  • sok z 1 cytryny
  • tarty parmezan [około pół szklanki]
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka masła

Wykonanie :

Na maśle wysmażyć posiekaną cebulę z czosnkiem na złoto, dodać wszystkie krewetki, przyprawić i dodać sok z cytryny. Ziemniaki odcedzić, wymieszać dokładnie z mlekiem kokosowym i usmażonymi krewetkami [z całą zawartością patelni] a następnie dodać wysmażone pieczarki, całość wymieszać, doprawić do smaku i wstawić do pieczenia na 40 minut w 180*C grzanie góra dół. Po upływie czasu sprawdzić, czy ziemniaki są miękkie, jeśli nie, wstawić na kolejne 10 minut. Pod koniec pieczenia gdy zapiekanka będzie już gotowa posypać wierzch serem i zapiec na rumiano.