Składniki :
- 2 pomidory
- 2 ogórki zielone
- 2 czerwone cebule
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 zielona papryka
- natka pietruszki
- 30 dag białego sera
- sól,pieprz
- oliwa
- 2 łyżki octu winnego
- gęste skoncentrowane aceto balsamico
Wykonanie :
Pomidory pokroić w grube plastry po czym każdy z plastrów przekroić na pół i ułożyć na płaskim talerzu.
Ogórki pokroić w plasterki średniej grubości i ułożyć na pomidorach.
Papryki pokroić w paski i ułożyć na ogórkach.
Cebulę pokroić w cieniutkie półplasterki,lekko porozdrabniać w dłoniach i rozsypać na warzywach.
Z oliwy,octu i przypraw zrobić sos.
Ser drobno pokruszyć w dłoniach.
Pietruszkę drobno posiekać.
Ułożone warzywa posypać dodatkowo solą i pieprzem po czym polać zrobionym sosem.
Ułożyć pokruszony ser i całość posypać pietruszką.
Wierzch polać strużką aceto balsamico.