Składniki :

  • 2 pomidory
  • 2 ogórki zielone
  • 2 czerwone cebule
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • natka pietruszki
  • 30 dag białego sera
  • sól,pieprz
  • oliwa
  • 2 łyżki octu winnego
  • gęste skoncentrowane aceto balsamico

Wykonanie :
Pomidory pokroić w grube plastry po czym każdy z plastrów przekroić na pół i ułożyć na płaskim talerzu.
Ogórki pokroić w plasterki średniej grubości i ułożyć na pomidorach.
Papryki pokroić w paski i ułożyć na ogórkach.
Cebulę pokroić w cieniutkie półplasterki,lekko porozdrabniać w dłoniach i rozsypać na warzywach.
Z oliwy,octu i przypraw zrobić sos.
Ser drobno pokruszyć w dłoniach.
Pietruszkę drobno posiekać.
Ułożone warzywa posypać dodatkowo solą i pieprzem po czym polać zrobionym sosem.
Ułożyć pokruszony ser i całość posypać pietruszką.
Wierzch polać strużką aceto balsamico.