Składniki :
- 10 ziemniaków pokrojonych jak na domowe frytki
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty
- pęczek szczypiorku
- 1 świeża papryczka chili
- sól do smaku
- sosy : 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżka sosu ostrygowego, 1 łyżeczka pasty tamaryndowej, 1 łyżeczka sosu słodko-kwaśnego
- olej do smażenia
Wykonanie :
Ziemniaki pokroić w cienkie frytki a następnie dokładnie odcisnąć nadmiar wilgoci w ręcznik papierowy tak, by frytki były suche. Następnie wymieszać w misce wszystkie sosy razem z frytkami i smażyć na oleju na rumiano. Podawać posypane chili ze szczypiorkiem i wcześniej lekko podsmażonym czosnkiem i solą do smaku [czosnek można podsmażyć razem z chili].
Druga wersja podania : chili i czosnek podsmażyć we wszystkich sosach a następnie wymieszać z usmażonymi frytkami i podawać posypane szczypiorkiem.