Składniki :
- 10 dużych ziemniaków ugotowanych w mundurkach
- 5 ząbków czosnku
- puszka pomidorów
- chili
- kolendra świeża
- łyżeczka masła
- łyżka oliwy
- szczypiorek
- 2 cebule
- curry, sól, pieprz, kolendra mielona, garam masala, sumak, papryka słodka w płatkach, adżika ostra
Wykonanie :
Na oliwie z masłem usmażyć posiekaną cebulę z czosnkiem, lekko osolić. Dodać posiekane chili i smażyć razem kilka chwil cały czas mieszając, dodać pokrojone w grube kawałki ziemniaki, smażyć razem kilka minut, następnie dodać przyprawy, całość wymieszać i dodać pomidory. Dusić kilka minut, następnie dodać posiekaną kolendrę, szczypiorek i dusić jeszcze minutę. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić i podawać do grillowanych mięs.