Składniki :

  • 10 dużych ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 5 ząbków czosnku
  • puszka pomidorów
  • chili
  • kolendra świeża
  • łyżeczka masła
  • łyżka oliwy
  • szczypiorek
  • 2 cebule
  • curry, sól, pieprz, kolendra mielona, garam masala, sumak, papryka słodka w płatkach, adżika ostra

Wykonanie :

Na oliwie z masłem usmażyć posiekaną cebulę z czosnkiem, lekko osolić. Dodać posiekane chili i smażyć razem kilka chwil cały czas mieszając, dodać pokrojone w grube kawałki ziemniaki, smażyć razem kilka minut, następnie dodać przyprawy, całość wymieszać i dodać pomidory. Dusić kilka minut, następnie dodać posiekaną kolendrę, szczypiorek i dusić jeszcze minutę. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić i podawać do grillowanych mięs.