Składniki :

  • -> ziemniaki
  • -> 2 podwójne piersi z kurczaka
  • -> natka pietruszki
  • -> 3 duże cebule
  • -> 4 duże ząbki czosnku – zmiażdżone
  • -> przyprawy : czerwona ostra i słodka papryka, curry, czubryca czerwona, przyprawa gyros-kebab, pieprz, sól, przyprawa do kurczaka
  • -> olej
  • -> masło

Wykonanie :

Ziemniaki obrać i zwyczajnie ugotować, odlać wodę i odstawić w ciepłe miejsce by nie ostygły. Piersi pokroić w maksymalnie najdrobniejszą kostkę, przyprawić wszystkimi przyprawami i olejem i dokładnie wymieszać, usmażyć na ostrym ogniu, odstawić na bok. na tej samej patelni usmażyć na złoto posiekaną w kosteczkę cebulę, pod koniec smażenia dodać czosnek i chwilę go przesmażyć. Dodać do cebuli z czosnkiem usmażone mięso, dokładnie wymieszać. Dodać łyżkę masła i całość wrzucić do garnka z ziemniakami i dokładnie całość ze sobą połączyć (jak na zdjęciu). Przed podaniem grubo posypać natką pietruszki.