Składniki :
- opakowanie makaronu konjak lub innego ulubionego np ryżowego lub soba itp
- 3 szklanki wody filtrowanej
- 1 posiekany ząbek czosnku
- opakowanie łososia wędzonego lub pstrąga łososiowego
- świeża kolendra do podania drobno posiekana
- łyżeczka pasty gochujang z chili
- łyżeczka sosu ostrygowego
- łyżeczka czerwonej pasty curry
- łyżeczka sosu sojowego
- łyżeczka sosu rybnego
- łyżeczka sosu śliwkowego lub słodko-kwaśnego
Wykonanie :
Na początku należy zagotować wodę, dodać do niej wszystkie sosy i czosnek a następnie gotować 10 minut na wolnym ogniu. Następnie dodać makaron [gotować tak długo jak wymaga wybrany rodzaj makaronu – konjak nie wymaga gotowania] a następnie gdy zupa będzie gotowa sprawdzić smak, doprawić w razie konieczności wedle gustu i podawać z łososiem lub pstrągiem i ewentualnie kolendrą. Można do zupy dodać również krewetki lub zastąpić nimi rybę i podać tylko z krewetkami.