Składniki :

  • opakowanie makaronu konjak lub innego ulubionego np ryżowego lub soba itp
  • 3 szklanki wody filtrowanej
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • opakowanie łososia wędzonego lub pstrąga łososiowego
  • świeża kolendra do podania drobno posiekana
  • łyżeczka pasty gochujang z chili
  • łyżeczka sosu ostrygowego
  • łyżeczka czerwonej pasty curry
  • łyżeczka sosu sojowego
  • łyżeczka sosu rybnego
  • łyżeczka sosu śliwkowego lub słodko-kwaśnego

Wykonanie :

Na początku należy zagotować wodę, dodać do niej wszystkie sosy i czosnek a następnie gotować 10 minut na wolnym ogniu. Następnie dodać makaron [gotować tak długo jak wymaga wybrany rodzaj makaronu – konjak nie wymaga gotowania] a następnie gdy zupa będzie gotowa sprawdzić smak, doprawić w razie konieczności wedle gustu i podawać z łososiem lub pstrągiem i ewentualnie kolendrą. Można do zupy dodać również krewetki lub zastąpić nimi rybę i podać tylko z krewetkami.