Składniki :
- -> mrożone mieszane warzywa z fasolką szparagowa i brokułami
- -> mrożone lub świeże brokuły
- -> 1 duża cebula
- -> 2 średnie marchewki
- -> 3 kostki rosołowe 2 drobiowe 1 mięsna
- -> maggi
- -> sól,pieprz
- -> 5 łyżek śmietany
- -> makaron penne
- -> ziele angielskie, liście laurowe
Wykonanie :
Zagotować wodę, dodać kostki rosołowe, przyprawy, pokrojone w paseczki marchewki i całość gotować 10 minut. W tym czasie na gazie podpiec przekrojoną cebulę (na czarno jak do rosołu). Dodać podpieczoną cebulę i mrożonki. Całość gotować 20 minut. Odlać kubek zupy i całkowicie wystudzić. W tym czasie wsypać do zupy makaron i gotować tak długo aż makaron będzie gotowy. Ostudzoną odlaną zupę wymieszać ze śmietaną i powoli wlać go garnka. Całość zagotować i podawać.