Składniki :

  • -> mrożone mieszane warzywa z fasolką szparagowa i brokułami
  • -> mrożone lub świeże brokuły
  • -> 1 duża cebula
  • -> 2 średnie marchewki
  • -> 3 kostki rosołowe 2 drobiowe 1 mięsna
  • -> maggi
  • -> sól,pieprz
  • -> 5 łyżek śmietany
  • -> makaron penne
  • -> ziele angielskie, liście laurowe

Wykonanie :

Zagotować wodę, dodać kostki rosołowe, przyprawy, pokrojone w paseczki marchewki i całość gotować 10 minut. W tym czasie na gazie podpiec przekrojoną cebulę (na czarno jak do rosołu). Dodać podpieczoną cebulę i mrożonki. Całość gotować 20 minut. Odlać kubek zupy i całkowicie wystudzić. W tym czasie wsypać do zupy makaron i gotować tak długo aż makaron będzie gotowy. Ostudzoną odlaną zupę wymieszać ze śmietaną i powoli wlać go garnka. Całość zagotować i podawać.