Składniki :
- 1l bulionu warzywnego przecedzonego
- 1l bulionu drobiowego – klasycznego domowego rosołu przecedzonego
- 4 łyżki sosu ostrygowego
- 2 dymki
- 4 cm imbiru pokrojonego w zapałki
- 5 posiekanych ząbków czosnku
- sól, pieprz
- polędwiczka wieprzowa
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 szklanki świeżych liści szpinaku
- olej arachidowy
Wykonanie :
Buliony połączyć i zagotować z dodatkiem posiekanej dymki, czosnku, imbiru. Gotować 20 minut na małym ogniu pod przykryciem. Mięso pokroić w bardzo cienkie plasterki, wymieszać z sosem sojowym i ostrygowym i przyprawami a następnie na bardzo rozgrzanym oleju smażyć na rumiano. Gotowe mięso dodać do gotującej się zupy. Na koniec sprawdzić smak, ewentualnie doprawić do smaku. Do miseczek włożyć szpinak i razem z kawałkami mięsa zalać gorącym bulionem. Podawać z ryżem.