Składniki :

  • 1l bulionu warzywnego przecedzonego
  • 1l bulionu drobiowego – klasycznego domowego rosołu przecedzonego
  • 4 łyżki sosu ostrygowego
  • 2 dymki
  • 4 cm imbiru pokrojonego w zapałki
  • 5 posiekanych ząbków czosnku
  • sól, pieprz
  • polędwiczka wieprzowa
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 szklanki świeżych liści szpinaku
  • olej arachidowy

Wykonanie :

Buliony połączyć i zagotować z dodatkiem posiekanej dymki, czosnku, imbiru. Gotować 20 minut na małym ogniu pod przykryciem. Mięso pokroić w bardzo cienkie plasterki, wymieszać z sosem sojowym i ostrygowym i przyprawami a następnie na bardzo rozgrzanym oleju smażyć na rumiano. Gotowe mięso dodać do gotującej się zupy. Na koniec sprawdzić smak, ewentualnie doprawić do smaku. Do miseczek włożyć szpinak i razem z kawałkami mięsa zalać gorącym bulionem. Podawać z ryżem.