Składniki :

  • opakowanie szpinaku uduszonego z kilkoma ząbkami czosnku na łyżce masła z solą i pieprzem
  • 0,3 kg piersi z indyka bardzo drobno pokrojonej
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 szklanki ryżu jaśminowego
  • sól, pieprz, pieprz cytrynowy, sól czosnkowa, przyprawa włoska, ziela angielskie, liście laurowe
  • 1 duża marchewka
  • 1 duża pietruszka
  • opalona na gazie cebula

Wykonanie :

Mięso ugotować w osolonej wodzie i odszumować wywar. Dodać wszystkie przyprawy, pokrojone warzywa i opaloną cebulę i całość gotować na małym ogniu 20 minut pod przykryciem. Dodać usmażony szpinak, natkę pietruszki, ugotowany w osolonej wodzie ryż i gotować jeszcze 5 do 10 minut na małym ogniu by smaki się przegryzły.