• 2 upieczone udka z kurczaka przyprawione na ostro
  • 2 kremowe serki topione
  • 1 ser pleśniowy z niebieską pleśnią np. gorgonzola
  • 1 por posiekany drobno i wysmażony na maśle
  • ziela angielskie, liście laurowe, sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • grzanki czosnkowe do podania
  • szczypiorek do podania
  • lubczyk
  • 3l rosołu drobiowego
  • 1 cebula drobno posiekana i wysmażona na złoto na maśle
  • 4 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 10 cienkich plasterków boczku wędzonego pokrojonego i wysmażonego na chrupko

Zagrzać rosół, dodać posiekaną zieleninę, usmażoną cebulę i pora, czosnek, boczek, przyprawy i gotować 10 minut. Następnie dodać ser i serki topione i gotować aż się całkowicie rozpuszczą. Sprawdzić smak, doprawić do smaku i dodać upieczone podzielone na mniejsze kawałki mięso kurczaka. Podawać z grzankami czosnkowymi.