Składniki :

  • – spory kawałek wołowiny
  • – 2 podwójne piersi z kurczaka
  • – groszek z puszki
  • – marchewka,pietruszka,seler i por (po 1 sztuce)
  • – natka pietruszki
  • – ziele angielskie,liść laurowe,pieprz,sól,czerwona ostra i słodka papryka,curry,przyprawa do zup
  • – 5 średnich ziemniaków
  • – 2 puszki rozdrobnionych pomidorów

Wykonanie :

Wołowinę i piersi z kurczaka pokroić na średniej wielkości kawałki,np spore kostki. Gotować na małym ogniu pod przykryciem tak długo aż wołowina będzie mięciutka. Gotować na małym ogniu i pilnować,by wywar się nie zmącił. Powinien zostać klarowny jak rosół. Gdy mięso będzie gotowe dodać przyprawy i warzywa korzeniowe oprócz ziemniaków i gotować do ich miękkości. Gdy będą gotowe dodać ziemniaki pokrojone w dużą kostkę,pomidory z puszki i gotować aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec dodać groszek i posiekaną natkę pietruszki.