Składniki :
- – spory kawałek wołowiny
- – 2 podwójne piersi z kurczaka
- – groszek z puszki
- – marchewka,pietruszka,seler i por (po 1 sztuce)
- – natka pietruszki
- – ziele angielskie,liść laurowe,pieprz,sól,czerwona ostra i słodka papryka,curry,przyprawa do zup
- – 5 średnich ziemniaków
- – 2 puszki rozdrobnionych pomidorów
Wykonanie :
Wołowinę i piersi z kurczaka pokroić na średniej wielkości kawałki,np spore kostki. Gotować na małym ogniu pod przykryciem tak długo aż wołowina będzie mięciutka. Gotować na małym ogniu i pilnować,by wywar się nie zmącił. Powinien zostać klarowny jak rosół. Gdy mięso będzie gotowe dodać przyprawy i warzywa korzeniowe oprócz ziemniaków i gotować do ich miękkości. Gdy będą gotowe dodać ziemniaki pokrojone w dużą kostkę,pomidory z puszki i gotować aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec dodać groszek i posiekaną natkę pietruszki.