Składniki :

  • -> 1kg czerwonej papryki
  • -> 50dag wędzonej piersi z indyka
  • -> 2 czerwone cebule
  • -> 2 łyżki masła
  • -> mąka
  • -> bulion drobiowo-warzywny
  • -> śmietana kremówka
  • -> 2 łyżki sproszkowanej słodkiej papryki
  • -> pół łyżeczki ostrej sproszkowanej papryki
  • -> sól,pieprz

Wykonanie :

Paprykę pokroić i zmiksować na gładką masę. Cebulę posiekać w drobną kosteczkę i podsmażyć na maśle. Dodać trochę mąki i zasmażyć. Stopniowo dodawać rosół. Zupę zaprawić śmietaną,dodać wcześniej zmiksowaną paprykę i gotować na małym ogniu 15 minut. Mięso podzielić na równe paski i dodać do gotującej się zupy. Na koniec przyprawić wszystkimi przyprawami.