Składniki :
- 4l ugotowanego bulionu wołowego na wołowinie z kością i z dodatkiem klasycznych warzyw plus do tego zestaw przypraw : 4cm korzenia imbiru, 6 łyżek sosu rybnego, 1 łyżka brązowego cukru, 1 laska cynamonu, 5 gwiazdek anyżu, 10 goździków, 4 ziarna kardamonu, 1 łyżeczka nasion kolendry, sól, pieprz, 4 czerwone chili, sok z 1 limonki lub 2 cytryn, 3 łyżki sosu chili sambal – przyprawy zawiązać w gazę lub torebeczkę do gotowania by łatwo je później wyłowić.
- makaron ryżowy do podania
- kiełki fasoli mung
- kolendra do podania
Wykonanie :
Rosół po ugotowaniu przecedzić przez sito z dodatkiem gazy by był klarowny a następnie sprawdzić smak, doprawić do smaku wedle gustu. Po rozlaniu w miseczki z makaronem dodać kiełki, kolendrę i pokrojone mięso wołowe z gotowania bulionu.