Składniki :

  • – czerwona papryka
  • – 200 g pieczarek
  • – por
  • – 2 piersi z kurczaka
  • – oliwa z oliwek
  • – kostki bulionowe cielęce
  • – przyprawa ”5 smaków”
  • – sos sojowy
  • – makaron sojowy lub ryżowy
  • – sól, pieprz, duża ilość chili, słodka czerwona papryka, szczypta curry

Wykonanie :

Paprykę pokroić w zapałki, pieczarki w plasterki . Pora pokroić w cienkie krążki . Warzywa zalać 5 szklankami bulionu cielęcego, dodać przyprawy i gotować 30 minut . Mięso kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą ”5 smaków” , solą i pieprzem, dodatkową porcją chili, dodać sos sojowy, i podsmażyć na oliwie . Dodać do zupy . Gotować jeszcze 15 minut . Dodać surowy makaron, odczekać aż makaron będzie gotowy i podawać .