Składniki :
- – czerwona papryka
- – 200 g pieczarek
- – por
- – 2 piersi z kurczaka
- – oliwa z oliwek
- – kostki bulionowe cielęce
- – przyprawa ”5 smaków”
- – sos sojowy
- – makaron sojowy lub ryżowy
- – sól, pieprz, duża ilość chili, słodka czerwona papryka, szczypta curry
Wykonanie :
Paprykę pokroić w zapałki, pieczarki w plasterki . Pora pokroić w cienkie krążki . Warzywa zalać 5 szklankami bulionu cielęcego, dodać przyprawy i gotować 30 minut . Mięso kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą ”5 smaków” , solą i pieprzem, dodatkową porcją chili, dodać sos sojowy, i podsmażyć na oliwie . Dodać do zupy . Gotować jeszcze 15 minut . Dodać surowy makaron, odczekać aż makaron będzie gotowy i podawać .