Składniki :
- -> puszka pomidorów w kawałkach
- -> 3 szklanki posiekanych pomidorów i uduszonych
- -> 3 szklanki bulionu drobiowego warzywnego
- -> 3 czerwone papryki
- -> 2 czerwone cebule
- -> 4 ząbki czosnku
- -> oliwa z oliwek
- -> lubczyk
- -> bazylia
- -> pęczek natki pietruszki
- -> ostra i słodka papryka,cukier,pieprz,sól
- -> trochę ostrego keczupu
- -> koncentrat pomidorowy
Wykonanie :
Do garnka wlać bulion warzywny,dodać drugie tyle przegotowanej wody,dodać wszystkie pomidory i całość gotować na malutkim ogniu pod przykryciem. Paprykę posiekać drobno razem z cebulą i czosnkiem i porządnie podsmażyć na maśle,dodać do gotującej się zupy. Całość dusić 10 minut. Dodać keczup i koncentrat,znowu gotować 10 minut. Zupę przyprawić do smaku. Dodać posiekane zioła na sam koniec gotowania.