Składniki :

  • -> puszka pomidorów w kawałkach
  • -> 3 szklanki posiekanych pomidorów i uduszonych
  • -> 3 szklanki bulionu drobiowego warzywnego
  • -> 3 czerwone papryki
  • -> 2 czerwone cebule
  • -> 4 ząbki czosnku
  • -> oliwa z oliwek
  • -> lubczyk
  • -> bazylia
  • -> pęczek natki pietruszki
  • -> ostra i słodka papryka,cukier,pieprz,sól
  • -> trochę ostrego keczupu
  • -> koncentrat pomidorowy

Wykonanie :

Do garnka wlać bulion warzywny,dodać drugie tyle przegotowanej wody,dodać wszystkie pomidory i całość gotować na malutkim ogniu pod przykryciem. Paprykę posiekać drobno razem z cebulą i czosnkiem i porządnie podsmażyć na maśle,dodać do gotującej się zupy. Całość dusić 10 minut. Dodać keczup i koncentrat,znowu gotować 10 minut. Zupę przyprawić do smaku. Dodać posiekane zioła na sam koniec gotowania.