Składniki :
- domowy rosół z kury [najlepiej tłusty i dość mocno przyprawiony]
- naturalny przecież pomidorowy [swojej roboty]
- naturalny przecier paprykowy [swojej roboty]
- Mięso z kurczaka z rosołu
- makaron świderki
- mąka
- 2 łyżki śmietany
- przyprawy : sól,pieprz,kostka rosołowa warzywna,rosołowa,mięsna
Wykonanie :
Rosół odgrzać,przyprawić by był bardziej wyrazisty i dodać do niego przeciery pomidorowy i paprykowy.
Gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Mięso z kurczaka rozdrobnić,dodać do zupy.
Makaron ugotować w osolonej wodzie i po przecedzeniu odstawić na bok.
Zupę przyprawić do smaku i gotować kolejne 20 minut.
W słoiczku roztrzepać mąkę ze śmietaną i zaklepać zupę.
Na koniec zupę posmakować i ewentualnie doprawić jeszcze do smaku w razie potrzeby.
Podawać z makaronem.