Składniki :

  • domowy rosół z kury [najlepiej tłusty i dość mocno przyprawiony]
  • naturalny przecież pomidorowy [swojej roboty]
  • naturalny przecier paprykowy [swojej roboty]
  • Mięso z kurczaka z rosołu
  • makaron świderki
  • mąka
  • 2 łyżki śmietany
  • przyprawy : sól,pieprz,kostka rosołowa warzywna,rosołowa,mięsna

Wykonanie :

Rosół odgrzać,przyprawić by był bardziej wyrazisty i dodać do niego przeciery pomidorowy i paprykowy.
Gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Mięso z kurczaka rozdrobnić,dodać do zupy.
Makaron ugotować w osolonej wodzie i po przecedzeniu odstawić na bok.
Zupę przyprawić do smaku i gotować kolejne 20 minut.
W słoiczku roztrzepać mąkę ze śmietaną i zaklepać zupę.
Na koniec zupę posmakować i ewentualnie doprawić jeszcze do smaku w razie potrzeby.
Podawać z makaronem.DSCN8839DSCN8835DSCN8832DSCN8831