Składniki :
- – 0,5kg mięsa mielonego
- – bulion warzywny (podstawa zupy)
- – 2 średnie marchewki
- – 5 ziemniaków
- – 0,5kg pieczarek
- – łyżka masła
- – 4 duże pory
- – duży serek topiony
- – pęczek natki pietruszki
- – oliwa z oliwek
- – sól,pieprz,maggi
Wykonanie :
Ziemniaki i marchewkę pokroić na równej wielkości kawałki i dodać do gotującego się bulionu(może być z kostek rosołowych),gotować 20 minut pod przykryciem do miękkości warzyw. Pieczarki pokroić w plasterki sporej grubości i podsmażyć na maśle,dodać do zupy. Pory pokroić w plasterki (cała biała część i fragment zielonej-tyle ile się nadaje)i dodać do zupy. Zupę przyprawić do smaku przyprawami,dodać serek,mieszać aż się całkowicie rozpuści. Mięso mielone usmażyć na rumiano na oliwie i dodać do zupy. Gdy zupa będzie już gotowa i gaz wyłączony – dodać posiekaną drobno natkę pietruszki.