Składniki :
- 1 mała kapusta pekińska
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1 por
- 2 ziemniaki
- 1 puszka rozdrobnionych pomidorów
- liście laurowe, ziela angielskie, sól, pieprz, curry, słodka i ostra papryka, przyprawa do kurczaka
- 1 pierś z kurczaka
- koperek
- masło
- olej
Wykonanie :
W garnku z wodą i przyprawami [oprócz curry, papryk i przyprawy do kurczaka] ugotować marchew, pietruszkę i ziemniaki pokrojone w kostkę.
Kurczaka pokroić w paseczki, przyprawić solą, pieprzem, curry, paprykami i przyprawą do kurczaka i usmażyć na maśle z olejem na rumiano.
Dodać do zupy razem z posiekanym drobno koperkiem i porem pokrojonym w cieniutkie krążki.
Gotować aż por nieco zmięknie i dodać puszkę pomidorów.
Na koniec, gdy wszystkie warzywa w zupie będą miękkie dodać poszatkowaną kapustę pekińską.
Zupę można podawać od razu po dodaniu kapusty lub pogotować ją kilka minut by zmiękła.
Wszystko zależy od tego jak miękką kapustę chcemy w zupie.