Składniki :

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • 2 ziemniaki
  • 1 puszka rozdrobnionych pomidorów
  • liście laurowe, ziela angielskie, sól, pieprz, curry, słodka i ostra papryka, przyprawa do kurczaka
  • 1 pierś z kurczaka
  • koperek
  • masło
  • olej

Wykonanie :

W garnku z wodą i przyprawami [oprócz curry, papryk i przyprawy do kurczaka] ugotować marchew, pietruszkę i ziemniaki pokrojone w kostkę.
Kurczaka pokroić w paseczki, przyprawić solą, pieprzem, curry, paprykami i przyprawą do kurczaka i usmażyć na maśle z olejem na rumiano.
Dodać do zupy razem z posiekanym drobno koperkiem i porem pokrojonym w cieniutkie krążki.
Gotować aż por nieco zmięknie i dodać puszkę pomidorów.
Na koniec, gdy wszystkie warzywa w zupie będą miękkie dodać poszatkowaną kapustę pekińską.
Zupę można podawać od razu po dodaniu kapusty lub pogotować ją kilka minut by zmiękła.
Wszystko zależy od tego jak miękką kapustę chcemy w zupie.