Składniki :

  • 2 średniej wielkości marchewki
  • 4 średnie ziemniaki
  • fasolka szparagowa
  • oliwa z oliwek
  • 4 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 2,5 l mocnego aromatycznego bulionu warzywnego
  • natka pietruszki
  • koperek
  • 3 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • kawałek selera
  • duży por
  • 2 duże pomidory bez skórki
  • drobny makaron do zupy
  • parmezan
  • puszka groszku konserwowego
  • cukinia
  • 3 duże pietruszki
  • brokuł
  • sól,pieprz,pieprz cayenne,kostka rosołowa,ewentualnie przyprawa maggi do zup

Wykonanie :

Do zagotowanego czystego bulionu warzywnego dodać wszystkie warzywa pokrojone w takiej samej wielkości kawałki i przyprawy i gotować godzinę na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodać pietruszkę i koperek,przeciśnięty czosnek i makaron. Gdy makaron będzie miękki zupa jest gotowa do podania – podawać w miseczkach posypaną grubo tartym parmezanem i skropioną oliwą z oliwek.