Składniki :
- 2 średniej wielkości marchewki
- 4 średnie ziemniaki
- fasolka szparagowa
- oliwa z oliwek
- 4 przeciśnięte ząbki czosnku
- 2 średniej wielkości cebule
- 2,5 l mocnego aromatycznego bulionu warzywnego
- natka pietruszki
- koperek
- 3 liście laurowe
- 3 ziela angielskie
- kawałek selera
- duży por
- 2 duże pomidory bez skórki
- drobny makaron do zupy
- parmezan
- puszka groszku konserwowego
- cukinia
- 3 duże pietruszki
- brokuł
- sól,pieprz,pieprz cayenne,kostka rosołowa,ewentualnie przyprawa maggi do zup
Wykonanie :
Do zagotowanego czystego bulionu warzywnego dodać wszystkie warzywa pokrojone w takiej samej wielkości kawałki i przyprawy i gotować godzinę na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodać pietruszkę i koperek,przeciśnięty czosnek i makaron. Gdy makaron będzie miękki zupa jest gotowa do podania – podawać w miseczkach posypaną grubo tartym parmezanem i skropioną oliwą z oliwek.