Składniki :

  • – kilka sporych ziemniaków pokrojonych w kostkę – dość sporą
  • – 1 duży brokuł podzielony na różyczki
  • – 2 duże marchewki pokrojone w kosteczkę
  • – 2 duże pietruszki pokrojone jak marchewki
  • – 3 duże pory pokrojone w talarki
  • – kawałek selera pokrojony w kosteczkę
  • – 2 podwójne piersi z indyka pokrojone w kosteczkę
  • – łyżka masła
  • – ziela angielskie,liście laurowe
  • – 2 kostki rosołowe drobiowe, 1 kostka warzywna
  • – sól,pieprz,garam masala,przyprawa do kurczaka,maggi w płynie

Wykonanie :

Mięso przyprawić przyprawami,usmażyć na ostrym ogniu. Warzywa zalać wodą,dodać przyprawy (liście laurowe i ziela ang.),gotować na średnim ogniu 20 minut do miękkości wszystkich warzyw,szczególnie ziemniaków. Gdy warzywa będą gotowe dodać mięso,przyprawić do smaku maggi,dodać brokuły,masło i całość gotować do przegryzienia się smaków kilka minut.