Składniki :

  • -> 2 torebki mrożonych warzyw : z fasolką szparagową,groszkiem,włoszczyzną,brokułami itp
  • -> ryż
  • -> wędzona pierś z kurczaka
  • -> 4 skrzydełka
  • -> szklanka śmietany 18%
  • -> mąka do zagęszczenia
  • ->3 kostki rosołowe warzywne
  • -> maggi
  • -> sól,pieprz
  • -> liście laurowe
  • -> ziela angielskie
  • -> łyżka masła
  • -> czosnek kilka ząbków

Wykonanie :

Skrzydełka ugotować na wolnym ogniu z dodatkiem czosnku,odszumować,dodać przyprawy,warzywa,ryż i gotować na małym ogniu pod przykryciem 15 minut. Gdy ryż będzie miękki dodać masło i pokrojoną wędzoną pierś kurczaka i zaprawić zupę mąką z woda i śmietaną i zagotować. Posmakować i ewentualnie przyprawić do smaku.