Składniki :
- 1 pierś z kurczaka
- pól szklanki mieszanki warzywnej chińskiej
- 2l rosołu drobiowego lub bulionu chińskiego
- opakowanie makaronu ryżowego
- mała kapusta pekińska
Marynata do mięsa :
- 1 łyżeczka tartego imbiru
- czubata łyżeczka przyprawy 5 smaków
- sok z cytryny
- sól, pieprz
- łyżka sosu ostrygowego
- łyżka sosu rybnego
- łyżka sosu sojowego
- łyżka oleju kokosowego
Wykonanie :
Na początku należy wymieszać składniki marynaty i dodać je do pokrojonego w kostkę lub paski kurczaka. Marynować 2h. Kapustę pekińską pokroić na mniejsze kawałki i usmażyć na oleju razem z warzywami chińskimi. Dodać kurczaka i smażyć całość razem na rumiano. Rosół podgrzać i dodać kurczaka z warzywami. Gotować razem 10 minut. Dodać makaron, gotować 3 minuty, sprawdzić smak, doprawić zupę w razie konieczności i od razu podawać.