Składniki :
- 2l rosołu drobiowego klasycznego
- 1 puszka mleczka kokosowego
- 1 pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i przyprawiona solą, pieprzem, 1 łyżką czerwonej pasty curry
- 1 opakowanie średniej wielkości krewetek
- 1 opakowanie małych krewetek [koktajlowych]
- 1 świeże chili
- pęczek kolendry
- puszka kiełków fasoli mung
- ryż jaśminowy do podania
- szklanka grzybów mun
- sól, pieprz
- po 3 łyżki sosów : sojowego, rybnego, ostrygowego
- olej kokosowy
- łyżka masła
- 2 przeciśnięte ząbki czosnku
Wykonanie :
Na maśle z oleju kokosowym wysmażyć razem kurczaka i krewetki z dodatkiem czosnku, sosów i posiekanego chili. Rosół zagotować, dodać mleczko kokosowe i usmażone krewetki z kurczakiem razem ze wszystkimi sosami z patelni. Całość gotować na małym ogniu. Dodać grzyby, kiełki, posiekaną kolendrę i gotować 10 minut. Sprawdzić smak, doprawić do smaku i od razu podawać z ryżem.