Składniki :

  • 2 udka z kurczaka przyprawione czosnkiem, imbirem, solą, chili, pastą curry czerwoną i upieczonych na rumiano w piekarniku a następnie ugotowanych w 3l wcześniej ugotowanego i przecedzonego rosołu drobiowego [klasycznego bazowego]
  • opakowanie chińskiego makaronu [dowolnego rodzaju]
  • słoiczek mini kukurydzy
  • kolendra do podania
  • do doprawienia : sos rybny, sos ostrygowy

Wykonanie :

W pierwszej kolejności należy ugotować klasyczny rosół bazowy i upiec udka z kurczaka. Następnie należy ugotować udka w bazowym rosole. Po ugotowaniu mięso wyjąć, obrać i dodać ponownie do rosołu. Doprawić rosół sosami, dodać kukurydze i posiekaną kolendrę. Gotować 10 minut. Podawać z makaronem. Dla urozmaicenia zupę można podawać z gotowanym jajkiem i mocniej ją doprawić wedle gustu.