Składniki :

  • – 1 litr bulionu
  • – 300 g schabu bez kości
  • – 2 główki kapusty pekińskiej
  • – 150 g pieczarek
  • – 4 dymki
  • – 300 g makaronu ryżowego
  • – 1 łyżka imbiru
  • – 5 ząbków czosnku
  • – 5 łyżek sosu sojowego
  • – 2 łyżki miodu

Wykonanie :

Plastry schabu pokroić na cieniusieńkie, dość małe plasterki. W garnku zagotować bulion z mięsem, odszumować i dodać połowę sosu sojowego, imbir i czosnek (zmiażdżony) i gotować kilka chwil. Po paru minutach wyjąć mięso i podsmażyć w woku na ostrym ogniu z dodatkiem pozostałego sosu sojowego, miodem i odrobiną bulionu. Do garnka z bulionem dodać posiekaną kapustę na duże kawałki, pokrojone pieczarki w plasterki, makaron i gotować kilka minut. Do miseczek rozkładać mięso i zalewać zupą z makaronem.