Składniki :
- – 1 litr bulionu
- – 300 g schabu bez kości
- – 2 główki kapusty pekińskiej
- – 150 g pieczarek
- – 4 dymki
- – 300 g makaronu ryżowego
- – 1 łyżka imbiru
- – 5 ząbków czosnku
- – 5 łyżek sosu sojowego
- – 2 łyżki miodu
Wykonanie :
Plastry schabu pokroić na cieniusieńkie, dość małe plasterki. W garnku zagotować bulion z mięsem, odszumować i dodać połowę sosu sojowego, imbir i czosnek (zmiażdżony) i gotować kilka chwil. Po paru minutach wyjąć mięso i podsmażyć w woku na ostrym ogniu z dodatkiem pozostałego sosu sojowego, miodem i odrobiną bulionu. Do garnka z bulionem dodać posiekaną kapustę na duże kawałki, pokrojone pieczarki w plasterki, makaron i gotować kilka minut. Do miseczek rozkładać mięso i zalewać zupą z makaronem.