Składniki :
- szklanka średniej wielkości krewetek
- szklanka małży
- szklanka namoczonych grzybów mun
- szklanka grzybów shitake
- 2 czerwone papryki
- puszka mleczka kokosowego
- makaron ryżowy, sojowy lub inny ulubiony
- pęczek kolendry
- sól,pieprz,chili
- 7 ząbków czosnku
- 2 łyżki zielonej pasty curry
- 2 łyżki czerwonej pasty curry
- łyżka masła
Wykonanie :
Na maśle podsmażyć z posiekanym czosnkiem i przyprawami owoce morza a następnie wrzucić do garnka. Zalać wodą [minimum 4l], dodać posiekane wcześniej na mniejsze kawałki grzyby mun i shitake, posiekaną w paski paprykę, połowę kolendry, ponownie przyprawić solą,pieprzem i chili i dodać pasty curry. Gotować pod przykryciem na małym ogniu do miękkości wszystkich składników. Na koniec gotowania dodać do zupy mleczko kokosowe, chwilę razem pogotować i sprawdzić smak, ewentualnie doprawić i podawać z makaronem i posypane kolendrą.