Składniki :
- szklanka ugotowanego pęczaku
- pół laski wędzonej kiełbasy posiekanej i wysmażonej na rumiano
- pół laski kiełbasy chorizo drobno posiekanej
- sól, pieprz, liście laurowe, ziela angielskie, ostra wędzona papryka, tabasco do smaku, łyżka majeranku
- główka czosnku posiekana i podsmażona
- 1 cebula posiekana drobno i wysmażona na maśle na brązowo
- 3 ziemniaki pokrojone w kostkę
- puszka białej fasoli
- pęczek natki pietruszki
- kawałek wędzonego boczku drobno pokrojonego i wysmażonego z nadmiaru tłuszczu na rumiano
- szklanka mrożonego zielonego groszku
- 2 pory posiekane w plasterki i wysmażone na maśle
Wykonanie :
Zagotować 4l wody, dodać ziemniaki, sól, usmażone i pokrojone kiełbasy i przyprawy i gotować całość aż ziemniaki będą gotowe. Po tym czasie dodać pęczak, cebulę, fasolę, posiekaną natkę, boczek, groszek, czosnek i pory i gotować 30 minut na małym ogniu co jakiś czas delikatnie mieszając. Po tym czasie sprawdzić smak, doprawić i podawać.