Składniki :
- czarne oliwki
- zielone oliwki
- mieszanka sałat z rukolą
- mieszanka sałat z roszponką
- 2 duże mięsiste mocno dojrzałe pomidory
- 1 ogórek wąż
- ser feta
- czerwona cebula
- kapary
- czosnek – 1 ząbek
- oliwa z oliwek
- płaska łyżeczka musztardy
- ocet balsamiczny
- sol,pieprz
Wykonanie :
Oliwki poprzekrawać na pół,sałaty przepłukać na sicie,pomidory pokroić na cząstki,ogórka pokroić w plasterki,fetę pokruszyć,cebulę posiekać w piórka,kapary pozostawić w całości.
Z octu,oliwy,przypraw,czosnku i musztardy sporządzić sos pamiętając,że dodajemy 1 część octu i 3 części oliwy.
Sos przyprawić do smaku wedle uznania i tak sporządzonym dressingiem polać ułożone na półmisku warzywa posypane pokruszoną fetą.