Składniki :

  • czarne oliwki
  • zielone oliwki
  • mieszanka sałat z rukolą
  • mieszanka sałat z roszponką
  • 2 duże mięsiste mocno dojrzałe pomidory
  • 1 ogórek wąż
  • ser feta
  • czerwona cebula
  • kapary
  • czosnek – 1 ząbek
  • oliwa z oliwek
  • płaska łyżeczka musztardy
  • ocet balsamiczny
  • sol,pieprz

Wykonanie :
Oliwki poprzekrawać na pół,sałaty przepłukać na sicie,pomidory pokroić na cząstki,ogórka pokroić w plasterki,fetę pokruszyć,cebulę posiekać w piórka,kapary pozostawić w całości.
Z octu,oliwy,przypraw,czosnku i musztardy sporządzić sos pamiętając,że dodajemy 1 część octu i 3 części oliwy. 
Sos przyprawić do smaku wedle uznania i tak sporządzonym dressingiem polać ułożone na półmisku warzywa posypane pokruszoną fetą.