Składniki :

  • – 1 mały melon
  • – 2 banany
  • – 1 pomarańcza
  • – krewetki z puszki lub mrożone (ilość wedle uznania – ja lubię dużo)
  • – sałata masłowa
  • – łyżka soku cytrynowego
  • Sos :
  • – 1 banan
  • – 1/2 szklanki majonezu light
  • – łyżka soku cytrynowego
  • – łyżeczka ostrej papryki
  • – 1/2 łyżeczki skorki otartej z cytryny
  • – sól

Wykonanie :

Składniki sosu dokładnie ze sobą zmiksować, przelać do miseczki i wstawić do lodówki. Banany i pomarańcze pozbawić pestek i pokroić i kostkę, skropić sokiem cytrynowym. Wydrążyć miąższ z melona, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Dodać do osączonych krewetek, bananów i pomarańczy (te mrożone należy obgotować w osolonej wodzie a te z puszki dokładnie przepłukać). Polać mocno schłodzonym sosem, wymieszać i układać porcje na liściach sałaty.