Składniki :

  • 0,4 kg mielonej wołowiny
  • sałata lodowa
  • pół szklanki tartego parmezanu
  • 1 papryka [dowolnego koloru]
  • 1 mała cukinia
  • 1 mała cebulka
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, chili, przyprawa turecka, czosnek granulowany
  • olej chili
  • łyżeczka masła

Wykonanie :

Na początku należy przygotować mięso : przyprawić wszystkimi przyprawami i usmażyć na oleju z masłem na rumiano. Mięso zdjąć z patelni a na pozostałym tłuszczu usmażyć posiekany czosnek, pokrojoną cukinię i cebulkę. Lekko przyprawić solą do smaku. Wymieszać z pokrojoną papryką. Na półmisku rozłożyć posiekaną sałatę, ułożyć usmażone warzywa, paprykę, mięso, posypać parmezanem i od razu podawać.