Składniki :

  • – 1 szalotka lub czerwona cebula
  • – 2 małe papryczki chili
  • – 1 mango
  • – 1 limonka
  • – 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • – 1 mała puszka przecieranych pomidorów
  • – 1 łyżka oleju
  • – 3 łyżki octu winnego
  • – cukier
  • – sól

Wykonanie :

Szalotkę / cebulę obrać, drobno posiekać . Papryczki chili przekroić na pół, usunąć nasiona (lub je zostawić – wersja dla wytrzymałych z nasionkami) i pokroić w cienkie paski . Obrać mango i pokroić miąższ na małe kawałki . Zetrzeć skorkę z limonki a z miąższu wycisnąć sok . Olej podgrzać i poddusić na nim szalotkę, koncentrat pomidorowy i chili . Całość zalać przecieranymi pomidorami, dodać mango i doprawić sokiem, octem, cukrem i solą .