Składniki :
- – 1 szalotka lub czerwona cebula
- – 2 małe papryczki chili
- – 1 mango
- – 1 limonka
- – 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- – 1 mała puszka przecieranych pomidorów
- – 1 łyżka oleju
- – 3 łyżki octu winnego
- – cukier
- – sól
Wykonanie :
Szalotkę / cebulę obrać, drobno posiekać . Papryczki chili przekroić na pół, usunąć nasiona (lub je zostawić – wersja dla wytrzymałych z nasionkami) i pokroić w cienkie paski . Obrać mango i pokroić miąższ na małe kawałki . Zetrzeć skorkę z limonki a z miąższu wycisnąć sok . Olej podgrzać i poddusić na nim szalotkę, koncentrat pomidorowy i chili . Całość zalać przecieranymi pomidorami, dodać mango i doprawić sokiem, octem, cukrem i solą .