Składniki :
- 0,3 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
- 0,2 kg mielonej wołowiny
- 10 średnich pieczarek pokrojonych w drobną kostkę
- 1 biała cebula pokrojona w kostkę
- 1 duża utarta na dużych oczkach marchewka
- 1 mały obgotowany w osolonej wodzie brokuł i rozdrobniony na małe kawałki
- 1 czerwona papryka pokrojona w drobną kostkę
- 2 jajka
- bułka tarta
- sól, pieprz
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- oliwa z chili
- olej
- łyżeczka masła
Wykonanie :
Na oliwie z olejem i masłem usmażyć cebulę z czosnkiem, paprykę, marchewkę i pieczarki a następnie ostudzić. Dodać do mięs razem z brokułem, jajkami, przyprawami i dokładnie całość wyrobić. Formować małe kotleciki i obtaczać je w bułce i albo smażyć na oleju na patelni albo układać na blasze i piec w piekarniku. (w piekarniku w 180*C 20 minut)