Składniki :
- – wieprzowina bez kości pokrojona w cienkie i długie paski
- – 1 podwójny filet z piersi indyka pokrojony tak jak wieprzowina
- – makaron chiński nitki
- – groszek zielony
- – marchewka pokrojona w zapałki
- – cebula czerwona pokrojona w półksiężyce
- – czerwona,zielona i żółta papryka pokrojone w paski
- – por posiekany w zapałki
- – pędy bambusa (słoiczek)
- – oliwa z oliwek
- – grzybki mun (namoczone we wrzątku przez noc i posiekane w cienkie i długie paseczki)
- – sól,pieprz,czerwona słodka papryka,ostra papryka,chili,curry,przyprawa do wieprzowiny,przyprawa do kurczaka
Wykonanie :
Na mocno rozgrzanej oliwie usmażyć wcześniej porządnie przyprawione mięsa,dodać do nich pokrojone pozostałe składniki,smażyć kilka minut na ostrym ogniu,następnie przykryć,zmniejszyć gaz i dusić pod przykryciem do miękkości warzyw i kruchości mięsa(wołowiny szczególnie). W tym czasie przygotować makaron tak jak na opakowaniu (ja dodaję kostki rosołowe by nadać mu smak) i dodać do mięsa z warzywami. Gdy całość będzie już gotowa – zagęścić wodą z mąką ziemniaczaną.