Składniki :

  • opakowanie makaronu farfalle bądź innego ulubionego
  • 4 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 1 szklanka orzechów włoskich
  • pół szklanki tartego parmezanu
  • oliwa z oliwek
  • olej z orzechów włoskich
  • sól, pieprz
  • 1 duży brokuł
  • kawałek piersi indyka odpowiadający wielkością 1 piersi z kurczaka
  • łyżka masła

Wykonanie :

Czosnek podsmażyć na maśle z oliwą i olejem orzechowym, lekko przestudzić a następnie zmiksować z dodatkiem połowy parmezanu, wszystkich orzechów, 3 łyżek oliwy, soli, pieprzu i w razie gdyby masa okazała się zbyt gęsta- podlać całość wodą i ponownie zmiksować by powstał średnio-gęsty sos. Brokuły ugotować w osolonej wodzie, mięso pokroić na dowolne kawałki i usmażyć przyprawione z solą i pieprzem (można dodać inne przyprawy, np curry i paprykę dla urozmaicenia smaków). Makaron kokardki ugotować o osolonej wodzie a następnie od razu po odcedzeniu wymieszać z sosem, mięsem, ugotowanymi brokułami i posypać pozostałą częścią sera. Od razu podawać.