- – żelatyna (ilość należy dopasować do ilości rosołu jaki mamy przeznaczyć na zrobienie galaretki)
- – warzywa konserwowe : groszek, marchewka z groszkiem i kukurydzą, kukurydza i małe ogórki korniszonki
- – rosół (oczywiście taki prawdziwy niedzielny)
- – przyprawa maggi
- – pieprz kolorowy
- – kostki rosołowe do dodatkowego doprawienia rosołu
- – sól
- – mięso kurczaka z rosołu
Wykonanie :
Mięso obrać z kości, pokroić drobno. Warzywa dokładnie poprzepłukiwać, korniszonki pokroić w mniejsze kawałki. Rosół dokładnie przyprawić by był aromatyczny i wyrazisty w smaku. Żelatynę rozpuścić w rosole. Do salaterek ponakładać składniki i zalać rosołem. Standardowo odstawić do wystygnięcia i wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia. Mi niestety zabrakło natki pietruszki ale powinna się tam znaleźć :)
Galaretka wychodzi pyszna !
Smacznego !