Składniki :

  • – żelatyna (ilość należy dopasować do ilości rosołu jaki mamy przeznaczyć na zrobienie galaretki)
  • – warzywa konserwowe : groszek, marchewka z groszkiem i kukurydzą, kukurydza i małe ogórki korniszonki
  • – rosół (oczywiście taki prawdziwy niedzielny)
  • – przyprawa maggi
  • – pieprz kolorowy
  • – kostki rosołowe do dodatkowego doprawienia rosołu
  • – sól
  • – mięso kurczaka z rosołu

Wykonanie :

Mięso obrać z kości, pokroić drobno. Warzywa dokładnie poprzepłukiwać, korniszonki pokroić w mniejsze kawałki. Rosół dokładnie przyprawić by był aromatyczny i wyrazisty w smaku. Żelatynę rozpuścić w rosole. Do salaterek ponakładać składniki i zalać rosołem. Standardowo odstawić do wystygnięcia i wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia. Mi niestety zabrakło natki pietruszki ale powinna się tam znaleźć :)

Galaretka wychodzi pyszna !

Smacznego !