Składniki :

  • 70 dag schabu
  • 4 ząbki czosnku
  • 150 ml oliwy
  • 2 łyżki posiekanego tymianku
  • 1 łyżka posiekanego rozmarynu
  • 1/2 łyżeczki soli [lub wedle uznania]
  • pieprz,ostra papryka,słodka papryka
  • oregano

Wykonanie :
Czosnek przecisnąć przez praskę,rozetrzeć z solą,dodać pieprz,paprykę,oregano,oliwę i zioła i całość dokładnie wymieszać.
Schab pokroić w cienkie plastry równej grubości.
Ułożyć mięso w naczyniu i zalać wcześniej przygotowaną marynatą.
Odstawić mięso do marynowania do lodówki na 4h [lub najlepiej na całą noc]
Kotlety osączyć z marynaty i ułożyć na rozgrzanym grillu.
Piec kilka minut z każdej strony tak,by mięso nie wyschło.