Składniki :
- opakowanie makaronu muszelki
- 2 małe cebule
- 0,5 kg mięsa mielonego
- puszka groszku
- sos pieczeniowy jasny
- kostka mięsna
- natka pietruszki
- susz warzywny
- sól,pieprz,czerwona słodka i ostra papryka,chili,czerwona czubryca,przyprawa gyros-kebab
masło i olej do smażenia
Wykonanie :
Makaron ugotować a’ldente w dużej ilości soli. Mięso usmażyć z przyprawami i cebulą ma maśle i oleju na rumiano,dodać groszek,pietruszkę i susz warzywny. Zalać całość rozmąconym sosem,dodać kostkę mięsną i dusić pod przykryciem 10 minut. Posmakować,ewentualnie doprawić do smaku. Do gotowego sosu mięsnego dodać makaron i dusić na małym ogniu pod przykryciem aż makaron dojdzie w sosie. Potrawa powinna być lekko pikantna i wyrazista w smaku.