Składniki :

  • opakowanie makaronu muszelki
  • 2 małe cebule
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • puszka groszku
  • sos pieczeniowy jasny
  • kostka mięsna
  • natka pietruszki
  • susz warzywny
  • sól,pieprz,czerwona słodka i ostra papryka,chili,czerwona czubryca,przyprawa gyros-kebab
    masło i olej do smażenia

Wykonanie :

Makaron ugotować a’ldente w dużej ilości soli. Mięso usmażyć z przyprawami i cebulą ma maśle i oleju na rumiano,dodać groszek,pietruszkę i susz warzywny. Zalać całość rozmąconym sosem,dodać kostkę mięsną i dusić pod przykryciem 10 minut. Posmakować,ewentualnie doprawić do smaku. Do gotowego sosu mięsnego dodać makaron i dusić na małym ogniu pod przykryciem aż makaron dojdzie w sosie. Potrawa powinna być lekko pikantna i wyrazista w smaku.