- Składniki :
- – 500 g wieprzowiny w kawałkach
- – 40 g mąki kukurydzianej
- – 200 ml oleju
- Sos :
- – 50 ml keczupu
- – 1 łyżeczka pasty pomidorowej
- – 10 ml octu winnego
- – 15 g brązowego cukru
- – 150 ml wody
- – 40 g drobno pokrojonej cebuli
- – 40 g papryki pokrojonej w kostkę
- – 40 g marchewki pokrojonej w plasterki
- – 40 g soi (niekoniecznie)
- – 4 g przyprawy chińskiej 5 smaków
- – sos sojowy
- – olej
Wykonanie :
Mięso doprawić sosem sojowym, obsypać mąką i smażyć w oleju. Osobno smażyć warzywa, dodać do nich keczup i pastę pomidorową, dodać wodę i ocet i gotować. Gdy warzywa zmiękną, wymieszać je z mięsem. Podawać z ryżem.