• Składniki :
  • – 500 g wieprzowiny w kawałkach
  • – 40 g mąki kukurydzianej
  • – 200 ml oleju
  • Sos :
  • – 50 ml keczupu
  • – 1 łyżeczka pasty pomidorowej
  • – 10 ml octu winnego
  • – 15 g brązowego cukru
  • – 150 ml wody
  • – 40 g drobno pokrojonej cebuli
  • – 40 g papryki pokrojonej w kostkę
  • – 40 g marchewki pokrojonej w plasterki
  • – 40 g soi (niekoniecznie)
  • – 4 g przyprawy chińskiej 5 smaków
  • – sos sojowy
  • – olej

Wykonanie :

Mięso doprawić sosem sojowym, obsypać mąką i smażyć w oleju. Osobno smażyć warzywa, dodać do nich keczup i pastę pomidorową, dodać wodę i ocet i gotować. Gdy warzywa zmiękną, wymieszać je z mięsem. Podawać z ryżem.