Składniki :

  • 0,5 kg chudej wołowiny pokrojonej w cienkie plasterki
  • 1 czerwona papryka
  • szczypiorek
  • 0,5 kg małych pieczarek
  • ryż do podania
  • 5 łyżek sosu hoi sin
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 2 łyżki sosu słodko-kwaśnego
  • sól, pieprz
  • olej kokosowy
  • mąka ziemniaczana
  • 3 przeciśnięte ząbki czosnku

Wykonanie :

Pokrojone mięso przyprawić wszystkimi sosami i czosnkiem i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki. Paprykę pokroić w paski, szczypiorek posiekać drobno. Pieczarki pokroić na połówki i podsmażyć z solą i pieprzem na oleju kokosowym. Mięso mocno wysmażyć, dodać gotowe pieczarki i paprykę. Lekko podlać wodą i dusić razem 10 minut. Sprawdzić smak, doprawić, zagęścić mąką. Podawać z ryżem posypane szczypiorkiem.