Składniki :
- 0,5 kg chudej wołowiny pokrojonej w cienkie plasterki
- 1 czerwona papryka
- szczypiorek
- 0,5 kg małych pieczarek
- ryż do podania
- 5 łyżek sosu hoi sin
- 2 łyżki sosu rybnego
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 2 łyżki sosu słodko-kwaśnego
- sól, pieprz
- olej kokosowy
- mąka ziemniaczana
- 3 przeciśnięte ząbki czosnku
Wykonanie :
Pokrojone mięso przyprawić wszystkimi sosami i czosnkiem i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki. Paprykę pokroić w paski, szczypiorek posiekać drobno. Pieczarki pokroić na połówki i podsmażyć z solą i pieprzem na oleju kokosowym. Mięso mocno wysmażyć, dodać gotowe pieczarki i paprykę. Lekko podlać wodą i dusić razem 10 minut. Sprawdzić smak, doprawić, zagęścić mąką. Podawać z ryżem posypane szczypiorkiem.