Składniki :

  • 1 główka kapusty białej
  • 1,5l bulionu warzywnego
  • 2 cebule
  • 2 pietruszki
  • 1 seler
  • 2 marchewki
  • 7 ziemniaków
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek koperku
  • słodka papryka,majeranek,sól,pieprz,kostka rosołowa,kurkuma,maggi w płynie
  • 2 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe

Wykonanie :

Kapustę poszatkować,pozostałe warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Bulion zagrzać w garnku i wrzucić wszystkie warzywa i zioła razem z przyprawami.
Całość gotować do miękkości.
Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i całość zagotować.
Zupę ostudzić,zmiksować na gładki krem,ponownie podgrzać i podawać.