Składniki :

  • – mięso mielone – wieprzowina
  • – żółty ser
  • – ser pleśniowy
  • – cebula czerwona
  • – jajko
  • – oliwa do smażenia
  • – bułka tarta do panierowania
  • – natka pietruszki [ pęczek]
  • – pieprz, sól, czerwona słodka i ostra papryka, curry, przyprawa do mięsa mielonego

Wykonanie :

Posiekaną cebulę dodać do mięsa (uprzednio zeszkloną i ostudzoną). Następnie dodać część bułki tartej dla zwięzłości. Wszystko wymieszać, przyprawić do smaku przyprawami. Dodać natkę pietruszki, jajko i dobrze wyrobić na gładką masę. Uformować kotleciki. Do środka kotlecików włożyć po kawałeczku sera żółtego i pleśniowego, dobrze zasklepić by ser się nie wydostał. Panierować kotleciki w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.