Składniki :

  • – 2 puszki tuńczyka w oleju lub sosie własnym
  • – 40 dag żółtego miękkiego sera
  • – makaron (rodzaj absolutnie dowolny)
  • – 1 puszka zielonego groszku
  • – 4 jajka na twardo
  • – 4 ogórki kiszone
  • – majonez
  • – sól,czarny pieprz,odrobina czerwonej słodkiej i ostrej papryki
  • – pęczek natki pietruszki
  • – mała puszka kukurydzy
  • – mała puszka czerwonej fasoli (ewentualnie białej)

Wykonanie :

Tuńczyka porządnie odcedzić, odstawić na bok. Makron ugotować w osolonej wodzie, przelać zimną wodą, odstawić. Ser pokroić na drobniutką kosteczkę, jajka ugotować na twardo, przestudzić i pokroić w kostkę, ogórki kiszone bez obierania ze skóry pokroić w kosteczkę, natkę pietruszki drobno posiekać, warzywa puszkowe odcedzić. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez i przyprawy, dokładnie wymieszać.