Składniki :
- – 2 puszki tuńczyka w oleju lub sosie własnym
- – 40 dag żółtego miękkiego sera
- – makaron (rodzaj absolutnie dowolny)
- – 1 puszka zielonego groszku
- – 4 jajka na twardo
- – 4 ogórki kiszone
- – majonez
- – sól,czarny pieprz,odrobina czerwonej słodkiej i ostrej papryki
- – pęczek natki pietruszki
- – mała puszka kukurydzy
- – mała puszka czerwonej fasoli (ewentualnie białej)
Wykonanie :
Tuńczyka porządnie odcedzić, odstawić na bok. Makron ugotować w osolonej wodzie, przelać zimną wodą, odstawić. Ser pokroić na drobniutką kosteczkę, jajka ugotować na twardo, przestudzić i pokroić w kostkę, ogórki kiszone bez obierania ze skóry pokroić w kosteczkę, natkę pietruszki drobno posiekać, warzywa puszkowe odcedzić. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez i przyprawy, dokładnie wymieszać.