Składniki :

  • 10 skrzydełek z kurczaka
  • 2 papryczki chili świeże
  • miód
  • oliwa
  • gęsty sok pomidorowy
  • sól,pieprz,ostro-słodki sos chili,czerwona słodka i ostra papryka
  • 2 ząbki czosnku

Wykonanie :
Skrzydełka nasmarować gęstym sosem pomidorowym,sosem chili,przyprawami,posiekanym chili,3 łyżkami miodu i przeciśniętym czosnkiem.
Całość marynować 3h.
Skrzydełka smażyć na średnim ogniu 5-8 minut po czym podlewać małymi ilościami wody i pilnować,by się nie przypalały.
Zalać skrzydełka szklanką gęstego sosu pomidorowego [tym samym,którym były nacierane wcześniej do marynowania] i dusić pod przykryciem 25-30 minut aż mięso będzie gotowe.
Sos przyprawić do smaku wedle uznania ale danie powinno być chociażby lekko pikantne.
Podawać z ryżem.