Składniki :

  • 1 duży kalafior ugotowany do miękkości, odcedzony i pokrojony na drobno
  • 2 jajka
  • 5 łyżek mąki kokosowej
  • 1 pęczek kolendry
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka curry, 1 łyżeczka kurkumy, sól, pieprz, 1 łyżeczka harissy, 1 płaska łyżeczka mielonych płatków chili
  • olej do smażenia
  • 1 przeciśnięty ząbek czosnku
  • 1 mała cebula drobno posiekana

Wykonanie :

W misce wymieszać przygotowanego wcześniej kalafiora z mąką, jajkami, przyprawami, harissą, cebulą, czosnkiem, posiekaną zieleniną a następnie uformować płaskie kotlety i smażyć z obu stron na rumiano na oleju. Podawać do sosów jogurtowych z czosnkiem.