Składniki :

  • – 1/4 szklanki sosu sojowego jasnego
  • – 2 łyżki sosu ostrygowego
  • – 1 łyżka miodu
  • – 1 łyżka chińskiego wina do gotowania
  • – 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
  • – 1/2 łyżeczki oleju sezamowego
  • – 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • – 600 g schabu wieprzowego, pokrojonego w cienkie plastry
  • – 2 łyżki oleju arachidowego
  • – 600 g kapusty pekińskiej, grubo pokrojonej
  • – 2 zielone papryczki chili, pokrojone w cienkie plasterki
  • – 1 łyżka wody

Wykonanie :

Wymieszać 2 łyżki sosu sojowego, łyżkę sosu ostrygowego, miód, wino, przyprawę 5 smaków, olej sezamowy, czosnek i wieprzowinę. Odstawić na 4h lub na całą noc. Mięso smażyć partiami w oleju, mieszać aż zbrązowieje. Podgrzać w woku olej arachidowy, smażyć kapustę i chili do momentu, aż zmiękną. Dodać mięso, pozostawione sosy sojowy i ostrygowy, smażyć, aż wszystko będzie gorące.