Składniki :
- makaron świńskie uszka
- 0,5 kg wieprzowiny – karkówka lub chuda łopatka
- 1 biała cebula
- 4 ząbki czosnku
- ser gorgonzola
- 1 brokuł
- śmietana – kilka łyżek
- sól, pieprz, curry, słodka i ostra papryka, chili w płatkach
- łyżka masła
- olej z chili
Wykonanie :
Makaron ugotować w osolonej wodzie, przelać zimną wodą i odstawić na bok. Na oleju z masłem podsmażyć posiekaną cebulę, dodać posiekany czosnek, sól i pieprz i wcześniej obgotowanego brokuła i podzielonego na różyczki. Mięso pokroić w kostkę lub cienkie małe plasterki i przyprawić mocno wszystkimi przyprawami. Usmażyć na oleju z chili do miękkości mięsa, połączyć ze wcześniej usmażoną cebulą z brokułami, razem chwilę smażyć a następnie dodać wcześniej ugotowany makaron. Na koniec dodać rozdrobniony ser i śmietanę. Podgrzewać chwilę razem i od razu podawać.