Składniki :
- – 40 dag wieprzowiny bez kości
- – 1 duży por
- – 2 czerwone cebule
- – 2 marchewki
- – 3 ząbki czosnku
- – szklanka poszatkowanej białej kapusty
- – oliwa, sól, pieprz, szczypta curry i chili (DUŻO)
- – makaron ryżowy lub sojowy
- – grzybki mung
- – glony (suszone nori np)
- – 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- – szczypta cukru
- – mąka ziemniaczana
Wykonanie :
Mięso pokroić i przyprawić solą i pieprzem . Por i marchewki pokroić w paski, cebule w piórka . Czosnek przecisnąć przez praskę . Warzywa i mięso smażyć na ostrym ogniu, następnie zalać litrem wody i gotować 30 minut na małym ogniu . Makaron włożyć do wrzątku na 10 minut, następnie podgrzewać 5 minut w zupie . To samo zrobić z grzybkami i glonami . Zupę doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem, dużą ilością chili i cukrem . Na koniec zagęścić mąką .