Składniki :

  • – 40 dag wieprzowiny bez kości
  • – 1 duży por
  • – 2 czerwone cebule
  • – 2 marchewki
  • – 3 ząbki czosnku
  • – szklanka poszatkowanej białej kapusty
  • – oliwa, sól, pieprz, szczypta curry i chili (DUŻO)
  • – makaron ryżowy lub sojowy
  • – grzybki mung
  • – glony (suszone nori np)
  • – 2 łyżki sosu sojowego jasnego
  • – szczypta cukru
  • – mąka ziemniaczana

Wykonanie :

Mięso pokroić i przyprawić solą i pieprzem . Por i marchewki pokroić w paski, cebule w piórka . Czosnek przecisnąć przez praskę . Warzywa i mięso smażyć na ostrym ogniu, następnie zalać litrem wody i gotować 30 minut na małym ogniu . Makaron włożyć do wrzątku na 10 minut, następnie podgrzewać 5 minut w zupie . To samo zrobić z grzybkami i glonami . Zupę doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem, dużą ilością chili i cukrem . Na koniec zagęścić mąką .