Składniki :

  • oliwa z chili
  • 4 ząbki czosnku
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 1 świeże chili
  • puszka rozdrobnionych pomidorów
  • passata pomidorowa
  • 2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 1l rosołu drobiowego ugotowanego z imbirem i chili
  • 2 filety z dorsza
  • opakowanie małży
  • opakowanie krewetek koktajlowych
  • opakowanie kalmarów
  • 2 łyżki czerwonej pasty curry
  • kolendra
  • sól, pieprz
  • pędy bambusa
  • przyprawa ognista (gotowa przyprawa w młynku z kolendrą i chili)
  • puszka mleczka kokosowego

Wykonanie :

Wszystkie owoce morza i podzielonego na mniejsze kawałki dorsza usmażyć na oliwie z dodatkiem przyprawy ognistej, soli, pieprzu, pasty curry, chili, czosnku a następnie zalać rosołem, winem, passatą, pomidorami z puszki i mleczkiem kokosowym. Całość gotować na małym ogniu 10 minut pod przykryciem. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić do smaku, dodać posiekana kolendrę i natkę, pędy bambusa i gotować kolejne 10 minut. Na koniec sprawdzić smak, można dosłodzić wedle gustu.