Składniki :
- oliwa z chili
- 4 ząbki czosnku
- pół pęczka natki pietruszki
- 1 świeże chili
- puszka rozdrobnionych pomidorów
- passata pomidorowa
- 2 szklanki białego wytrawnego wina
- 1l rosołu drobiowego ugotowanego z imbirem i chili
- 2 filety z dorsza
- opakowanie małży
- opakowanie krewetek koktajlowych
- opakowanie kalmarów
- 2 łyżki czerwonej pasty curry
- kolendra
- sól, pieprz
- pędy bambusa
- przyprawa ognista (gotowa przyprawa w młynku z kolendrą i chili)
- puszka mleczka kokosowego
Wykonanie :
Wszystkie owoce morza i podzielonego na mniejsze kawałki dorsza usmażyć na oliwie z dodatkiem przyprawy ognistej, soli, pieprzu, pasty curry, chili, czosnku a następnie zalać rosołem, winem, passatą, pomidorami z puszki i mleczkiem kokosowym. Całość gotować na małym ogniu 10 minut pod przykryciem. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić do smaku, dodać posiekana kolendrę i natkę, pędy bambusa i gotować kolejne 10 minut. Na koniec sprawdzić smak, można dosłodzić wedle gustu.