Składniki :
- ugotowany wcześniej i przecedzony wywar warzywno-drobiowy [a’la rosół] z dodatkiem chili, liści curry, dużej ilości czosnku i standardowych przypraw jakie się dodaje do rosołu – ziele angielskie, liście laurowe itp.
- kubek namoczonych grzybków mun
- kubek namoczonych grzybków shitake
- pół kubka namoczonych klasycznych suszonych naszych grzybów
- 1 duży por pokrojony w słomki [podobnie jak marchew]
- 2 marchewki pokrojone w zapałki
- 5 ząbków czosnku
- makaron ryżowy lub inny dowolny np pełnoziarnisty
- sosy : sojowy jasny, ostrygowy, teriyaki, rybny, grzybowy – każdego po 1 łyżce
Wykonanie :
Do przecedzonego rosołu dodać wcześniej namoczone wszystkie grzyby razem z całą wodą z moczenia, czosnek w plasterkach i na koniec zupę doprawić wszystkimi sosami.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem pół godziny.
Dodać pokrojoną marchew, pora i gotować jeszcze 5 minut.
Podawać z makaronem.